Iskelmäraati on kehitysvaiheessa.

Tästä syystä kaikki ei toimi jokaiselle automaattisesti oikein. Monessa tapauksessa kuitenkin ongelmat ratkeavat, jos käy läpi seuraavat asiat.

Selainversio

Raati toimii ainakin Internet Explorerin versiolla 7 ja 8, kaikilla testatuilla Firefox-versioilla, Googlen Chrome-selaimella ja Applen Safari-selaimella ja oletettavasti myös valtaosalla Opera-selaimista. Selainten lisäksi asennettuna on oltava Flash-liitännäinen.

Ikääntynyt Internet Explorer 6 ei kuulu tuettaviin selaimiin ja se onkin poistumassa. Jo tietoturvasyistä on syytä päivittää selain uudempaan.

Selaimen asetukset

Selain toimii normaaleilla peruasetuksilla (Flash on käytössä, Javaskript-komentosarjat käytössä, evästeet käytössä). Samoilla asetuksilla käytät varmaan esimerkiksi pankkiohjelmistoja, Youtubea ja muista slvustoja. Lisää asetusohjeita löydät täältä.

Flash-versio ja ääniasetukset

Selaimessa täytyy olla asennettuna Adoben Flash-liitännäinen. Useimmat versiot numerosta 8 eteenpäin toimivat. Jos Flash ei ole asennettuna, sen voi ladata täältä. Tietokoneesi äänien täytyy olla päällä (ei mykistettynä). Netistä löytyy paljon erilaisia testipaikkoja, kuten tämä heinäsirkkatesti. Äänen pätkiminen voi johtua tietokoneen tilapäisestä kuormituksesta ja esimerksi virustorjunnan käynnistyminen voi hyydyttää konetta.

Pikakirjautuminen raatiin

Voit kirjautua saamallasi linkillä suoraan raatiin. Tietoturvasyistä et pääse kuitenkaan katsomaan omia tietojasi, vaan tuolloin on kirjauduttava "virallisesti" osoitteessa http://raati.iskelma.fi/login.

Salasana hukassa!

Jos salasanasi on hukkunut, valita uuden osoitteessa http://raati.iskelma.fi/request_password. Kun annat sähköpostiosoitteesi, siihen lähetetään linkki, jolla pääset vaihtamaan uuden salasanan. Emme voi kertoa salasanaasi, sillä se tallennetaan järjestelmään sotkettuna..

Raadin "jumiutuminen"

Jos laitteisto ja käyttöjärjestelmä ovat kunnossa, raatiohjelmisto ei sellaisenaan jumiudu. Katkokset johtuvat miltei poikkeuksetta nettiyhteyden häiriöistä. Varsinkin mokkulat ja nettitikut ovat ongelmallisia ja aiheuttavat katkoja myös muualla. Näille emme voi mitään, sillä ongelma on mokkulan ja tukiaseman välissä. Katso ohjeita täältä.

Mobiiliyhteyden parantaminen

Olemme koonneet mobiilikäyttäjille oman ohjesivun tänne.